Saveti pri odabiru trubača za Vaše slavlje

Saveti pri odabiru trubača – kako da sebi olakšate odabir benda trubača

7 Saveta pri odabiru trubača

7 Saveta – dragi posetioci naše web prezentacije, ako čitate ovaj tekst očigledno je da ste u potrazi za trubačima…

Za Vas smo pripremili par saveta kako bi Vam pomogli da odaberete trubače za svadbu, rođendan ili neko drugo veselje i da budete zadovoljni svojim izborom, i atmosferom na Vašem slavlju.

Kao u svakom drugom poslu  postoje oni dobri , odlični pa i oni loši koji Vam se neće svideti, zato smo mi tu da Vam pomognemo da ne napravite grešku sa onim lošijim i da budete razočarani kako je sve to ispalo…

1 – Sigurica – igrajte na sigurno

Najsigurnija je proverena varijanta, odnosno ako poznajete neke trubače ,ili ste  imali priliku da slušate i vidite na nekom slavlju kod rođaka, prijatelja, poznanika. Tako znate šta možete da očekujete od scenskog do muzičkog nastupa, odnosno repertoara.

2 –  Ni slučajno !!! Trubači – poklon od restorana / lokala

Ni slučajno ne prihvatajte ako Vam restoran nudi poklon trubače u sklopu restorana.  To su oni manje kvalitetni trubači koji su u dilu sa vlasnicima lokala (  trubači koji plaćaju reket vlasnicima restorana kako bi za uzvrat imali posao od istih, jer očigledno svojim kvalitetom ne mogu da se izbore za posao. )

Zadržite svoje pravo o odabiru muzike, u ovom slučaju trubača odlučujete Vi , ako ne želite da budete razočarani na kraju.

3 – Obratite pažnju na izgled, odnosno uniformu trubačkog orkestra

Ako Vam je bitno ( a sigurno jeste) kako će sve to izgledati na Vašem slavlju, obavezno obratite pažnju na uniformisanost trubačkog sastava. Kvalitetniji trubači su uvek lepo iniformisani, a često budu i u narodnjoj nošnji ( po potrebi u svrhu tradicije).

4 – Trubači pobednici Guče

Najbolji i najkvalitetniji trubači su oni sa nagradama i priznanjima iz Guče, to lako možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala Guča. Guča je najveći festival trube na svetu, i san svakog trubača je da pobedi u Guči, ako se odlučite za ovu kategoriju trubača sigurno nećete pogrešiti. Imajte u vidu da angažmani ovakvih trubačkih orkestra nisu baš povoljni. Ako Vam budžet nije problem a želite na svom slavlju estradne trubače sigurno nećete pogrešiti.

5 – Muzički repertoar najbitniji faktor za dobru atmosferu

Kao što svi dobro znamo: Đurđevdan, Mesečina, Kalašnjikov, Nesanica, to su numere koje su proslavile trubače ujedno to su pesme koje se najviše naručuju kod trubača… Ali to je već svima nama postalo monotono zar ne?

Ali nisu te pesme jedino što trubači sviraju, ako ste imali priliku nekad da slušate ,,Profesionalne Trubače” sigurno ste se iznenadili repertoarom pesama u izvođenju trubača kao što su:

  • Kada bi me  pitali – Zorica Brunclik
  • Udahni duboko – Nino Rešič
  • Šta ti radi rodbina – Lepa Brena
  • Mi plešemo – Prljavo Kazalište

i još mnogo toga  kako stranih tako i domaćih hitova.

6 –  ,,Koliko para toliko muzike” – CENA kao veoma bitan faktor

Stara izreka ,, Koliko para toliko muzike ” u većini slučajeva dobro oslikava stvari … Primera radi trubači sa nekom smešnom cenom ili varijanta angažmana na bakšiš u 99,9% slučajeva tuga i razočaranje. ( Svi koji nešto vrede imaju cenu i drže do sebe.)

Verujemo da bi svi želeli da na svom slavlju imaju estradne muzičare kako bi slavlje bilo na vrhunskom nivou, ali i pored estradnih trubača postoje i jako kvalitetni trubači a da ne morate da platite jako skupo.

Za ,,Profesionalne trubače” u proseku trebate izdvojiti od 200 – 500 € po angažmanu ( zavisno od benda trubača ) ta kategorija Vam garantuje kvalitet, profesionalnost kako muzički tako i scenski nastup.

Pogledajte kompletan cenovnik i cene trubača.

 

7- Prepustite organizovanje trubača profesionalcima

Niste poznavalac trubačkih orkestara, a želite da organizujete trubače za Vaše slavlje i pročitali ste ovaj tekst i svih 7 saveta … Mi smo tu da to uradimo umesto Vas i da prema Vašem budžetu organizujemo trubače za Vaše slavlje. Očekujte veoma brz i lak dogovor zahvaljujući izuzetno predusretljivom menadžeru.

Više informacija o menadzeru i timu za organizovanje trubača u celoj Srbiji i EU. možete pogledati na linku: https://www.trubacii.rs/menadzer-cene/

admin
menadzer.trubaca@gmail.com