Guča – Sabor Tubača najverovatnije otkazan !!!

Kako ne zvanično saznajemo čuveni festival ,, Guča ” biće odkazan ili pomeren za oktobar što je malo verovatno.

Zbog situacije izazvane Korona Virusom mnoge manifestacije i festivali su odloženi širom Europe.

Kako ne zvanično saznajemo čuveni festival ,, Guča ” biće odkazan ili pomeren za oktobar što je malo verovatno.

Zbog Korona virusa ove godine ljubitelji festivala trubača u Guči, najverovatnije neće uživati u čarima ovog duvačkog instrumenta u Dragačevu. Postoji šansa da se Sabor pomeri za oktobar, “ali ako treba, odlaže se za 2021!”

Organizarori su potpuno isključili mogućnost da Sabor bude održan u avgustu, međutim, neizvestan je i drugi termin u oktobru.

“Već sada je gotovo izvesno da se 60. Sabor trubača u Guči neće održati od 3. do 9. avgusta kako je to ranije utvrđeno. Imajući u vidu vanredno stanje u zemlji, ali i celokupnu situaciju u svetu, razmatramo jednu drugu opciju, a to je da Sabor pomerimo za sredinu oktobra, odnosno za termin od 14. do 18. Svedoci smo da su mnoge zemlje do kraja godine otkazale sva masovna okupljanja, poput velikih koncerata, fudbalskih prvenstava i sl. Ako i naša Vlada donese sličnu odluku, mi ćemo postupati u skladu sa njom. Za preveliki rizik okupljanje tolikog broja ljudi na jednom mestu, poseban rizik je što Sabor posećuje veliki broj stranaca iz celog sveta. Ne smem ni da zarmišljam šta bi se moglo dogoditi da drugi krug korone krene iz Guče”, rekao je Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

On je dodao da ne isključuju ni mogućnost da ovogodišnji 60. jubilarni Sabor odlože za sledeću godinu.

“Sve zavisi od mera koje bude usvojila Vlada Srbije, a koje se tiču okupljanja građana. Procene su da Sabor poseti i više od 200.000 ljudi. Ne pada nam na pamet da bilo čije zdravlje ugrozimo pa stoga neće biti problem ako 60. Sabor pomerimo za narednu godinu”, rekao je Dolović, prenosi “Kurir”.

admin
menadzer.trubaca@gmail.com